Mięso z kurczaka nie tylko znajduje się w zestawieniu 5 grup produktów, ale jest ono także najmniej obciążające dla środowiska naturalnego w porównaniu z jakimkolwiek innym rodzajem mięsa.
Naszymi klientami są supermarkety, hurtownie, sieci restauracji i przemysł przetwórczy. Oznacza to, że wykorzystujemy każdą część kurczaka. Stale dostosowujemy naszą linię produktów do smaku i życzeń konsumentów. A wraz z naszymi odbiorcami wciąż opracowujemy nowe wyroby. Poniżej przedstawiamy kilka przykładów produktów (marynowanych, w przyprawach lub panierowanych), które wytwarzamy w Storteboom:
Produkty te dostarczamy jako świeże, głęboko mrożone lub jako półprodukty.
Przejrzyj naszą broszurę z produktami (EN).
Ciekawostka: ze wszystkich rodzajów mięsa kurczak jest najmniej obciążający dla środowiska. Jest to związane z tym, że kurczaki potrzebują mniej karmy niż na przykład trzoda chlewna czy krowy. A co za tym idzie, do wyprodukowania tego mięsa potrzeba mniej ziemi, wody i energii. Mniejsze jest również oddziaływanie na środowisko samych kurcząt, ponieważ wytwarzają one mniej gazów cieplarnianych. Nieprzetworzonego kurczaka można znaleźć również w znanym zestawieniu 5 grup produktów holenderskiego Centrum Żywienia (Voedingscentrum).